Възрастта не е порок, който трови живота! 109-годишен кардиолог разкрива тайната на своето дълголетие и отлично здраве

Знаменитият български кардиолог, изобретателят Страхил Вачев се пенсионирал на 70 г., но това не го превърнало в пенсионер нито душевно, нито физически. Вече повече от 39 години Страхил Вачев е пенсиониран, а пенсионният фонд вероятно го ненавижда! Днес академикът е на 109 години, а изглежда и се чувства на 60.

Доктор Вачев казва, че Тайната на дълголетието е в кръвоносните съдове. Ако те са чисти и здрави, то човек може да живее 120 години и дори повече, като при това се чувства в отлично здраве. Засега пенсионираният кардиолог е живо доказателство за своите твърдения.

Нашият репортер успя да вземе интервю от столетника. Доктор Страхил Вачев описва подробно своята методика за прочистване на кръвоносните съдове и удължаване на живота.

Много хора поздравиха 109-годишния Страхил Вачев по случай неговия рожден ден. Снимка на работното място на доктор Вачев.

Доктор Вачев, неведнъж сте заявявали, че чистите кръвоносни съдове са основата на доброто здраве. Защо смятате така?

— Отговорът е очевиден. Работата на всички вътрешни органи и системи зависи от качеството на кръвообращението. Какво всъщност представлява кръвоснабдяването – това е доставяне на кислород и хранителни вещества, както и извеждане на въглеродния двуокис и отпадъчните продукти от обмяната на веществата във вътрешните органи. В детството, юношеството и младостта си човек се движи активно, кръвоносните съдове са млади, еластични и чисти – храненето на всички органи е оптимално. Но с напредването на възрастта ние се движим все по-малко, а в съдовете започват да се натрупват замърсявания. Това се дължи на различни фактори – не само вредни (например тютюнопушене, неправилно хранене, замърсена околна среда, застоял начин на живот), но и напълно естествени (например отлагане на липиди,което се случва при всеки човек).

А какво представляват запушените съдове? Представете си тръби, които са пълни с ръжда. Какъв е крайният резултат? Резултатът е, че се повишава налягането, а вкусът на самата вода се разваля. Същото става и с кръвоносните съдове. Когато в тях се отлага холестерин или други вещества, се повишава кръвното налягане (замърсените съдове са основната причина за хипертония!), самата кръв е с примеси, кръвообращението се влошава. В крайна сметка страдат всички органи и системи, а те, взети заедно, съставляват човека. Защото дори кожата е определена система.

Постепенно човек започва да старее. Ако кръвоносните съдове се почистват периодично, човек може да живее най-малко 120 години, при това без никакви заболявания – нито на органите, нито на ставите и най-важното, мозъкът му ще работи нормално. Това означава, че очистването на кръвоносната система може да удължи значително живота и да подобри здравето. И това не е само теория. Навремето го препоръчвах на моите пациенти, а аз го практикувам до днес. Всички, които се слушали навреме в моите съвети, са преживели връстниците си.

Така протича постепенно запушване на кръвоносните съдове. Ако не сте ги чистили нито веднъж и вече сте прехвърлили 40 години, то артериите и вените ви са силно замърсени. Това скоро ще се отрази негативно на здравето ви, ако вече не се е случило.

До какви заболявания води запушването на кръвоносните съдове?

— Както вече казах, от това страда целия организъм. Но на първо място заболяват онези органи и системи, които са непосредствено свързани с кръвообращението, а именно сърдечно-съдовата система.

Замърсяването на кръвоносните съдове предизвиква и други заболявания, като:

 • Атеросклероза на кръвоносните съдове. Съдовете престават да функционират, най-малките вени се запушват напълно, а в големите се наблюдават големи отлагания на холестерол.
 • Исхемична болест на сърцето. Появява се вследствие на редовен дефицит на кръв в коронарни съдове, който на свой ред се развива на фона на васкуларно замърсяване на вените и артериите.
 • Инсулт. При постоянно увреждане на кръвоснабдяването на мозъчните тъкани започват да умират нервни окончания, което води до загуба на определени функции.
 • Хипертония. При стесняване на кръвоносните съдове вследствие на завършването, се повишава налягането.
 • Варикозно разширяване на вените. Засяга не само краката (което често притеснява жените), но и вътре в организма. Едно от последствията на варикозното разширение на вените са хемороидите.
 • Венозна и артериална тромбоза. При продължително замърсяване могат да се образуват кръвни съсиреци в кръвоносните съдове, което води до пълно унищожаване на съда, което от своя страна може да причини смъртта на отделни клетки в един или друг орган. Ако тромбът се откъсне и попадне в кръвта, това може да доведе до запушване на кръвоносните съдове в сърцето, тоест инфаркт, който в 70% от случаите завършва със смърт.

За да оцените рисковете от васкуларното замърсяване и да се убедите в сериозността на това заболяване, което съкращава живота ви и влошава здравето ви, искам да ви покажа няколко снимки.


Сърцето на жена след фатален инфаркт на миокарда


Мъж на 53 г. получава инсулт. Инсултът ВИНАГИ завършва с инвалидност – човек повече не може да живее самостоятелно, без да разчита на чужда помощ. Причината за него е запушването на съдовете.


Варикозните разширени вени, от които страдат много жени, също се явяват пряко следствие на запушването на кръвоносните съдове

И все пак, това се случва навсякъде! От сърдечносъдови заболявания умират 4 пъти повече хора, отколкото от всички други причини взети заедно. Лекарите са наясно с това, знаят, че почистването на кръвоносните съдове е необходимост, но по някаква причина тази практика не присъства в нашата медицина. При хипертония повечето лекари предписват хапчета за намаляване на кръвното налягане. Само че хапчетата не лекуват, а дават само временен ефект. А просто трябва да почистите съдовете. Между другото, на Запад всички хора се занимават с това след 35-40 годишна възраст вече повече от половин век. Там всички са наясно с важността на почистването на кръвоносните съдове. Защо ни е тънем в невежество - за мен това остава без отговор.

Има ли някакви симптоми, по които може да се разбере, че съдовете са замърсени?

— Да, разбира се. Основните симптоми включват:

 • Мигрена
 • Отслабване на паметта
 • Хронична умора
 • Безсъние
 • Проблеми в интимната сфера
 • Влошаване на зрението и слуха
 • Повишено кръвно налягане
 • Задух и стенокардия
 • Бледа кожа на краката
 • Болки в мускулите и ставите

Но дори да нямате такива симптоми, пак е необходимо да почиствате съдовете поне веднъж на 5 години след 30-годишна възраст. Така ще се радвате на отлично здраве.

Всъщност кръвоносните съдове се замърсяват доста бързо, особено при възрастните хора. Не мислете, че това се дължи на тъпчене с бургери или пържени картофки. Достатъчно е да хапвате от време на време колбас или дори яйца, за да получите отлагания от холестерол. С течение на времето замърсяванията се натрупват

Бихте ли ни разкри ли вашата тайна за чистене на кръвоносните съдове?

— Доскоро процесът на очистване на кръвоносните съдове ми отнема ше няколко месеца. Аз лично берях билки, търсех ги на пазара или ги поръчах по интернет, а после ги приготвих. Вече не правя това, тъй като неотдавна мои чуждестранни колеги от Института по кардиология създадоха много добра и евтина хранителна добавка, предназначена за почистване на кръвоносните съдове. Средството се нарича Friocard. По принцип е предназначено за нормализиране на кръвното налягане и за подобряване на хипертония, но този ефект се дължи на почистването на артериите и вените. Следователно тя се вписва идеално за нашите цели.

Friocard е много добро средство, което позволява очистването дори на силно замърсени кръвоносни съдове в рамките на 1-2 седмици редовен прием.

Също така искам да отбележа, че тази хранителна добавка не съдържа химикали, а само силно концентрирани екстракти от растения, полезни за почистване на кръвоносните съдове, така че не просто не вреди, а е много полезна за организма.

Към мен все още се обръщат пациенти с молба за консултация, включително за почистване на кръвоносните съдове. Напоследък препоръчвам само тази хранителна добавка. Тя помага във всички случаи и е много качествена.

Има официална статистика на сайта на Института по кардиология, за почистване на съдовете, която е била получена от резултатите от клинични изследвания. В изследванията са участвали около 2000 пациента. Всички те са приемали Friocard.

Резултати от изследването:

 • Нормализиране на кръвното налягане в рамките на 1-2 дни от приема на препарата – 99% от участниците в изследването
 • Нормализиране на сърдечния ритъм за курса – 97% от изследваните
 • Пълно пречистване на съдовете от холестерола за курса – 99% от изследваните
 • Повишена ефективност от лечението на хроничните заболявания – 99% от изследваните
 • Подобряване на общото здравословно състояние – 100% от изследваните
 • Отсъствие на странични ефекти от препарата – 100% от изследваните

Колко струва Friocard и откъде може да се закупи?

— Вероятно знаете, че аз самият съм пенсионер и много лекарства не са ми по джоба. Затова не бих препоръчал скъп препарат. Friocard е много достъпно средство, особено сега – ДО (включително) Friocard СЕ ПРОДАВА С ОТСТЪПКА 50%.

Препаратът е основополагащ в програмата за борба с хипертонията. Съгласно тази програма, всеки желаещ може да получи средството с отстъпка 50%.

Повече подробности за това как да получите Friocard с доставка до всяка точка на страната

За да поръчате Friocard, вие трябва:

 • Попълнете бланката на официалния сайт.
 • След това ще ви се обади координатор, който ще уточни адреса за доставка
 • След 4-7 дни (необходими за доставката) трябва да ви посети куриер и да получите пратката с Friocard.

За да поддържате чистотата на кръвоносните съдове, препоръчвам курс на пречистване 1 път на 1-2 години. Това е особено важно за по-възрастните хора. Ако спада те към тази категория, можете да укрепите значително здравето си и да забавите процеса на стареене. В крайна сметка чистите кръвоносни съдове са гаранция за добро здраве.

Много ви благодаря, доктор Вачев, за това толкова подробно интервю.

В нашия личен разговор доктор Вачев призна, че все още сади и се грижи за зеленчуковата си градина и помага на децата си, които също вече са пенсионери. Съпругата му Лилия също е дълголетница - тя е на 99 години. Те и двамата ежегодно провеждат курс за пречистване на кръвоносните съдове. По мнение на академика, те отдавна щяха да са умрели, подобно на повечето техни връстници, ако не практикува ха това пречистване.

Добавено : Важно! Поради голямото търсене на препарата, бяхме принудени да ограничим условията на програмата! Настоящата фаза тече до включително! До края на акцията оригиналните капки Friocard могат да бъдат получени през официалния сайт от всички желаещи С ОТСТЪПКА 50%!


 


Коментари

Дарина М. Гр. София

Благодаря. Много интересно. Поръчах Friocard.

Методи Гр. Стара Загора

Аз съм един от тези, които вече поръчаха Friocard и успяха да го изпият. От 7 години имах хипертония. Вече не помня кога за последен път съм имал нормално кръвно налягане. По съвет на лекуващия ме лекар реших да почистя кръвоносната система. След едномесечен прием на Friocard, кръвното ми се нормализира. Вече 2 месеца живея без хипертония. Това е коренно различен живот. Чувствам се много по-добре. Препоръчвам това забележително средство на всички – още повече, че на половин цена то е подарък от съдбата

Илия К. Гр. Дупница

И аз имам опит, пих Friocard един месец. Отчетливо подобрение в здравето и общото състояние. Дори ми се струва, че съм подмладен.

Марияна Николова Гр. Сандански

Благодаря. Пуснах поръчка. Удобно е, че доставката е по куриер – могат да го донесат до всяка точка.

Костадин Гр. София  

Аз вчера си взех поръчката. Самият препарат изглежда ето така. И двамата с жена ми ще се пречистваме. Неотдавна се подложихме на пълно изследване – кръвоносните не съдове са в ужасно състояние вследствие на холестерола

Десислава Гр. Своге

Миналия месец употребявах Friocard. Рядко съм вдигала кръвно, понякога имах неравномерен сърдечен ритъм. Пих препарата примерно 2-2,5 седмици. Кръвното ми спря да играе. Сега се чувствам напълно здрав човек.

Петър Ц. Не е посочен

Аз съм на 61 години. Вече от 5 г. редовно провеждам прочистване на кръвоносните съдове. Това спомага за запазване на силата и доброто здраве. Нямам нито едно заболяване, а много мои набори вече са в гроба. Дори правя секс на моите години, извинявайте за откровението. Кръвоносните съдове трябва да се чистят периодично!

Светла Гр. Монтана

С този препарат лекувах високо кръвно налягане. Хипертонията отдавна беше станала мой неизменен спътник в живота. С течение на времето се добави захарен диабет и проблеми с бъбреците. Паметта и зрението ми се влошиха. Цял живот се лекувам с какво ли не. Но нищо не помагаше. Реших да изпробвам Friocard. За първи път поръчвах хранителна добавка по интернет, но всичко се оказа съвсем лесно.

Теодора Гр. София

Благодаря! Гледах предаване за този препарат. Там го похвалиха няколко лекари. Казаха също, че чистенето на кръвоносните съдове е важно.

Симеон Герасимов Гр. София

Тези капки са просто невероятни! Потвърждавам с две ръце! Кръвното ми се беше заковало на 140 на 90. Мъчих се няколко години. След курса с капките налягането ми стана 125 на 85. Здравето ми се подобри в пъти.

Анелия П. Гр. Карнобат

Запознах се подробно с Friocard на сайта им. Удивително и впечатляващо!

Тодор К. Гр. Сливен

И аз успях да поръчам с отстъпка! Благодаря!

Румен Гр. Бургас

Пия го от един месец (с прекъсване). Започнах да се чувствам значително по-добре. Забелязвам прилив на сили и енергия, имунитетът ми се засили- Чувствам се 10 години по-млад. А съм на 72 години.

Виолета Разград

Преди 2 месеца се чистих с Friocard. Доволна съм от ефекта. Вследствие на затлачените кръвоносни съдове постоянно се чувствах уморена, а сега съм като фурия. През деня успявам да свърша двойно повече работа, по-рано често страдах от силни главоболия, а сега главата изобщо не ме боли. Започнах да се наспивам и като цяло състоянието ми се подобри. Възползвах се от акцията и си поръчах за запас, благодаря!

Поръчай Friocard с отстъпка 50%